Πλεονεκτήματα αντηλιακών μεμβρανών

H εταιρία Johnson Window Films κατασκευάζει μεμβράνες υαλοπινάκων στο ιδιόκτητο εργοστάσιο τους στο Carson της California των ΗΠΑ από το 1975. Με εμπειρία 45 ετών διατηρεί μέχρι και σήμερα το πάθος του ιδρυτή και παραμένει πιστή στο όραμα του «Δεν με απασχολεί να είμαστε η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής μεμβρανών στον κόσμο, με ενδιαφέρει όμως να είμαστε οι καλύτερη».
Η εφαρμογή μεμβρανών Johnson Window Films στους υαλοπίνακές σας προσφέρει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα είτε αφορά την οικία σας, το γραφείο / εμπορευματικό σας χώρο, είτε το ιδιωτικό ή επαγγελματικό σας όχημα. Τα κυριότερα από αυτά αφορούν στην υγεία σας, καθώς οι μεμβράνες απομακρύνουν σε ποσοστό 99% τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτινοβολίες στο σύνολό τους (UVA, UVB & UVC), την ασφάλεια σας σε σχέση με βανδαλισμό ή σπάσιμο υαλοπίνακα από ατύχημα αποτρέποντας την πτώση του και τον τραυματισμό σας, την ιδιωτικότητά σας αποθώντας τα αδιάκρυτα βλέματα, κυρίως όμως βελτιώνουν αισθητά το κλίμα εντός του χώρου εφαρμογής εξοικονομώντας ηλεκτρικά και θερμικά φορτία, επομένως ελαττώνουν σημαντικά τα κόστη ψύξης και θέρμανσης.
Για να ενημερωθείτε σε μεγαλύτερο βάθος για τα πλεονεκτήματα της μεμβράνης στη ζωή σας, παρακαλούμε να διαβάσετρε παρακάτω.

Πλεονεκτήματα

Αν ενδιαφέρεστε για εξοικονόμηση κόστους ψύξης και θέρμανσης, οι συνεργάτες μας μπορούν να σας συμβουλέψουν στην κατάλληλη επιλογή αντηλιακής μεμβράνης εσωτερικής ή εξωτερικής τοποθέτησης. Η εφαρμογή γίνεται με το χαμηλότερο βαθμό όχλησης και ολοκληρώνεται σε μερικές ώρες, χωρίς την αναγκαιότητα αλλαγών στη διαρύθμιση των χώρων ή και παρεμβάσεων στην εργονομία του χώρου, όπως συνηθίζεται σε άλλες δομικές επισκευές / αναβαθμίσεις.

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι υαλοπίνακες από μόνοι τους είναι ευάλωτοι και ευπαθείς από τη φύση τους, εφαρμόζοντας οποιονδήποτε τύπο μεμβράνης (αντηλιακή, διακοσμητική, μεμβράνη ασφαλείας) σε ένα κρύσταλλο, αυτό καθίσταται αυτόματα ασφαλέστερο σε σχέση με το σπάσιμο, ράγισμα και την πτώση του.

Εφαρμόζοντας κάποιον φυμέ, αντανακλαστικό ή καθρεφτίζον τύπο μεμβράνης σε έναν υαλοπίνακα κτιριακό ή στο όχημά μας, αποτρέπουμε τη θέαση σε άτομα επικίνδυνα που υπό άλλες συνθήκες με ευκολία θα διέκριναν τι υπάρχει στο εσωτερικό του χώρου / οχήματος και θα επιχειρούσαν πιθανώς την κλοπή, καθιστώντας δυσκολότερο το έργο τους τόσο από άποψη θέασης όσο και σπασίματος του κρυστάλλου.

Τέλος, εφαρμόζοντας μεμβράνες στα υαλοπετάσματα του κτιρίου ή της οικίας σας, εφόσον τη συνδυάσετε με υφιστάμενα στοιχεία των όψεων επιλέγοντας από το ευρύ δειγματολόγιό μας, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την αισθητική της εγκατάστασής σας.

Αισθητική αναβάθμιση και προστασία

Χάρη στην ιδιαίτερα πλούσια γκάμα μεμβρανών που προσφέρει η Johnson Window Films, υπάρχει πάντα μια λύση που μπορούμε να σας προτείνουμε και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας, οικιακές, επαγγελματικές ή για το όχημά σας. Υπάρχουν από πρακτικά διάφανες μεμβράνες έως και αρκετά σκουρότερες, καθώς επίσης και συνδυασμός αντανάκλασικών ιδιοτήτων με διακοσμητικά χρώματα. Σε κάθε περίπτωση οι μεμβράνες προσφέρουν παράλληλα τον υψηλότερο δείκτη προστασίας από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες, σε ποσοστό 99% στο σύνολό τους (UVA, UVB & UVC). Πρακτικά, τοποθετώντας αντηλιακές, διακοσμητικές ή μεμβράνες ασφαλείας στην οικία σας, τον επαγγελματικό σας χώρο ή το όχημα σας, είναι σαν να φοράτε αντηλιακό με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας για όσο διάστημα βρίσκεστε μέσα από τον υαλοπίνακά. Αντίστοιχη προστασία παρέχεται και στα δομικά στοιχεία και έπιπλα από αλλοιώσεις και αποχρωματισμούς.

Εφαρμογή μόνο σε αυτοκίνητα?

Ιδιαίτερα σε χώρες με εύκρατο και μεσογειακό κλίμα όπως η Ελλάδα, η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών στα οχήματά μας αποτελεί πλέον από τις πρώτες αναβαθμίσεις που κάνει ένας ιδιοκτήτης οχήματος, πολλές δε φορές σε καινούρια οχήματα παραγγέλονται πριν ακόμα παραδοθεί το όχημα. Καθώς κινείστε μέσα στην πόλη σας θα δούμε συχνά επιγραφές και καταστήματα που εφαρμόζουν αντηλιακές μεμβράνες σε οχήματα, έχετε ποτέ διερωτηθεί αν οι μεμβράνες αυτές παράγονται σε αντίστοιχες σειρές για υαλοπίνακες κτιρίων και αν έχουν τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στα οχήματα?

Εφόσον αναγνωρίζετε την δραστική λειτουργία των αντηλιακών μεμβρανών στο όχημα σας, μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι στην οικία σας και ακόμα περισσότερο στον επαγγελματικό σας χώρο, τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο σημαντικά. Γιατί όμως? Το εσωτερικό του οχήματος σας αποτελείται από λίγα κυβικά μέτρα κατά όγκο, έτσι, ακόμα και απουσία αντηλιακών μεμβρανών, ενεργοποιώντας το κλιματιστικό σε διάστημα λίγων λεπτών θα αισθανόσασταν μία ανακούφιση, όχι τόση όση με τη χρήση μεμβρανών βέβαια, καθώς η θερμοκρασία στο χώρο θα ήταν ήδη χαμηλότερη. Σε ένα διαμέρισμα ή γραφείο ο όγκος του θερμού αέρα είναι πολλαπλάσιος του εσωτερικού του οχήματος, αντίστοιχα απαιτείται περισσότερο από 1 ώρα έως και ώρες ολόκληρες για το κλιματιστικό να φέρει τον απαραίτητο δροσισμό, που σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις δεν επιτυγχάνεται. Και αν υπάρξει διακοπή ρεύματος, συνήθης από τα συσσωρευμένα ηλεκτυρικά φορτία το καλοκαίρι? Εφαρμόζοντας αντηλιακές μεμβράνες στους υαλοπίνακες της οικίας ή και του γραφείου σας, το κλίμα σταθεροποιείται αισθητά εντός του χώρου, και οι πρόσθετες ανάγκες ψύξης / θέρμανσης ελλατώνονται σημαντικά.

Ενεργειακό αποτύπωμα

Όλοι μας γνωρίζουμε και είμαστε πλέον εξοικειωμένοι με την έννοια της ανακύκλωσης, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης καθώς και της αυξανόμενης τάσης σε παγκόσμια κλίμακα για την μείωση του μονοξειδίου και διοξειδίου του άνθρακα σε κτιριακές δομές, ρύπους οχημάτων και ηλεκτρονικές συσκευές – γνωστό ως Carbon Footprint.

Εκκινώντας από την κατασκευή των μεμβρανών, μια μεμβράνη αποτελείται απο πολυεστέρα και είναι πολύ ευκολότερο να κατασκευαστεί σε σχέση με τα θερμικά φορτία που είναι απαραίτητα για να κατασκευαστεί ένα κομμάτι γυαλί. Ένα απλό παράδειγμα για να καλύψουμε τους υαλοπίνακες με μεμβράνη, έτσι ώστε αν τραυματιστούν, το πρόβλημα λύνεται με την αφαίρεση και επανεγκατάσταση της μεμβράνης.

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, καθώς ένα κλιματιστικό «εργάζεται» για να παράξει κρύο αέρα στο εσωτερικό ενός σπιτιού/κτιρίου, αποβάλλει προς τα έξω καυτό αέρα, επιβαρρύνοντας διαρκώς το είδη θερμό κλίμα, αλλά και καταναλώνει μεγάλα φορτία ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας έως και σήμερα παράγονται από καύση πετρωμάτων και άλλες μεθόδους που απαιτούν και παράγουν θερμότητα και μονοξείδιο / διοξείδιο του άνθρακα. Με τη χρήση των μεμβρανών προεκτείνουμε τις δράσεις στις οποίες ήδη καθημερινά συμμετέχουμε (ανακύκλωση, περιβαλλοντική ευαισθησία) και βοηθάμε στην μακροημέρευση του πλανήτη μας. Συνεπώς κερδίζουμε όλοι.

Προστασία από αποχρωματισμούς / ελάττωση της αντηλιάς

‘Ενα σημαντικό πλεονέκτημα των αντηλιακών μεμβρανών είναι η δυνατότητα τους να απορρίπτουν στη συντρηπτική πλειοψηφία τους την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, κάτι που δεν είναι δυνατό από κανένα άλλο μέσο σκίασης ή υαλοπίνακα ειδικής κατασκευής. Οι UV ακτίνες δεν προσβάλουν μόνο το δέρμα μας, προσβάλουν με τον ίδιο τρόπο και όλα τα αντικείμενα γύρω μας προκαλώντας αλλοιώσεις και αποχρωματισμούς. Σε συνδυασμό με τις αντηλιακές ιδιότητες που μπορεί να σας προσφέρει μια μεμβράνη, απορρίπτεται μεγάλο ποσοστό θερμότητας, και ο συνδυασμός τους καθυστερεί τον αποχρωματισμό και τις αλλοιώσεις των προϊόντών και αντικειμένων όπως βλέπομε και στην εικόνα – Causes of Fading.

Η αντηλιά συναντάται σε πολλές καθημερινές οχλήσεις των οφθαλμών μας, είτε αυτές προέρχονται απευθείας από το ηλιακό φώς, από αντανάκλαση του σε κάποιο γειτονικό κτίριο, από τα φώτα διερχόμενου οχήματος και έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της προσοχής μας έως, τον εκνευρισμό μας σε παρατεταμένη διάρκεια αλλά και επιβλαβή κατάλοιπα στα μάτια μας. Η αντηλιακές μεμβράνες, ανάλογα μα τη σκουρότητά τους, προσφέρουν ελλάτωση της αντηλίας από 29 εως 80%, καθιστώντας πολύ ευκολότερο το να εργαστούμε, να οδηγήσουμε ή και να απολαύσουμε / διασκεδάσουμε στο περιβάλλον που βρισκόμαστε.

Ευκολία και ταχύτητα στην τοποθέτηση

Η εγκαστάση αντηλιακών μεμβρανών από εξειδικευμένο συνεργείο είναι μια σχετικά εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Αν καλούμασταν να συγκρίνουμε την αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με το χρόνο εγκατάστασης αντηλιακών μεμβρανών αλλά και το κόστος τους, τα πλεονεκτήματα είναι προφανή. Οι αντηλιακές μεμβράνες και μεμβράνες ασφαλείας μπορούν να τοποθετηθούν στην εσωτερική ή και στην εξωτερική πλευρά των υαλοπινάκων, τα οφέλη τους γίνονται αντιληπτά αμέσως μετά την εγκατάσταση, με το μοναδικό περιορισμό να αφορά το διάστημα που προτείνει ο κατασκευαστής, περί τις 20-25 ημέρες, πριν κανείς καθαρίσει τις μεμβράνες / υαλοπίνακες, από την πλευρά της εγκατάστασης πάντα. Καθώς οι μεμβράνες εφαρμόζονται με τη χρήση διαλύματος νερού και Johnson Baby Shampoo, απαιτείται το παραπάνω χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη εξάτμιση της υγρασίας που παραμένει μεταξύ των υαλοπινάκων και των μεμβρανών, προτού καθαριστούν.

Διαφορές θερμοκρασίας / σταθεροποίηση κλίματος

Συχνά θα έχετε παρατηρήσει και εσείς πως υπάρχουν σημεία μέσα στην οικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο που είναι ψυχρότερα ή θερμότερα σε σχέση με την υπόλοιπη κτιριακή δομή. Αυτό συνήθως οφείλεται στον προσανατολισμό του σπιτίου, τις εστίες ηλιακού φωτός (παράθυρα/μπαλκονόπορτες) ή και τις πηγές θερμότητας ή ψύξης. Τοποθετώντας αντηλιακές μεμβράνες στα υαλοστάσια σας το κλίμα ομογενοποιείται εσωτερικά και σε διάστημα λίγων εβδομάδων εξισσοροπείται απόλυτα, προσφέροντας σας την ίδια άνεση σε κάθε σημείο τους και της ίδιες συνθήκες φιλοξενείας. Καθώς η απαίτηση των ανθρώπων και του περιβάλλαντος αυξάνει για φυσικό φωτισμό και όχι τεχνητά μέσα, η αρχιτεκτονική των κτιρίων οδηγείται σε μεγαλύτερες επιφάνειες υαλοπινάκων. Ενώ τα παραδοσιακά μέσα σκίασης (ρολοκουρτίνες, στόρια, ρόμαν κοκ) αποκόπτουν τη θέα προς τα έξω και κλείνουν τις πηγές φωτός, επιλέγοντας τις αντηλιακές μεμβράνες ο φυσικός φωτισμός μπορεί να διατηρηθεί ή να ελαττωθεί στα επίπεδα που επιθυμείτε επιλέγοντας τη σκουρότητα / φωτεινότητα της μεμβράνης, απολαμβάνοντας σταθερό κλίμα και τη θέαση προς τα έξω.

«Γυαλιά ηλίου και αντηλιακό» σε όλους τους υαλοπίνακες

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη την ηλιακή ακτινοβολία προκειμένου να αφομειώσει και να επεξεργαστεί τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία τα οποία προσλαμβάνει από την τροφή του, αλλά την ίδια ώρα η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία καθίσταται επικίνδυνη για τον ίδιο. Κατ’ αντιστοιχία, ο πλανήτης μας χρειάζεται τον ήλιο προκειμένου να ζεσταθεί η ατμόσφαιρα, οι χερσαίες, θαλάσσιες και αέριες μάζες, αλλά την ίδια ώρα οι κλιματικές αλλαγές που προκλήθηκαν από την ανεξέλεγκτη χρήση των πόρων οδηγούν σε ραγδαίες κλιματικές αλλαγές.

Όντας όλοι μας εξοικιωμένοι με τη χρήση αντηλιακών και αναζητώντας γυαλιά ηλίου για να προστατεύσουμε τα μάτια μας, γιατί να μη προεκτείνουμε τη συνήθειά μας και στους υαλοπίνακες που μας περιβάλουν, ώστε να είμαστε προστατευμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και να προσφέρουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα στο κλίμα του πλανήτη μας, όπως επεξηγήθηκαν παραπάνω?